domingo, 12 de abril de 2009

L'ESPERIT DE LA LLÈNGUA

Al PSC de Balsareny, com a la majoria de partits d’esquerres, hi ha gent molt variada i de procedència molt diversa, i en el tema lingüístic la podríem dividir en tres grups:

Un primer seria la gent més gran, originària d’altres comunitats autònomes que no ha tingut l’oportunitat de rebre una formació gaire prolongada, però que ha lluitat molt, moltes vegades arriscant la seva pròpia vida, per aconseguir que la gent més jove tingués una bona qualitat de vida i una bona formació.

Un segon seria la gent de mitjana edat, els quals van ser obligats per les circumstàncies a formar-se en castellà i, ara, s’esforcen a escriure en català.

Un tercer són més joves que sí han tingut la sort de rebre una bona formació gràcies a l’esforç dels dos primers (si ho estan aprofitant o no és un altre tema).

En els dos primers grups s’hauria de valorar l’esforç i no penalitzar les seves mancances i aquest és el veritable esperit de les diverses polítiques lingüístiques dutes a terme per l’administració.

Des del nostre punt de vista s’ha de valorar més el que es diu i no tant com es diu, creiem que un escrit és una simple eina per expressar allò que pensem i quins són els nostres valors, què és el que volem que arribi als altres i generi opinió i conscienciació pública.

També agraïm qualsevol comentari que ens serveixi per millorar i ens ajudi a arribar millor a la gent del nostre poble i, si algú s’ofereix voluntari per col•laborar com a redactor o corrector, només cal que es posi en contacte amb nosaltres.

No hay comentarios:

Publicar un comentario